EN BG

Новини

Главният мениджър на "Развитие" с лекция пред млади предприемачи за дарителството

Главният мениджър на "Развитие" с лекция пред млади предприемачи за дарителството

24.07.2017

Главният мениджър на Корпорация „Развитие“, Александър Александров, изнесе лекция пред участниците в летния камп „Предприемачът като откривател“, събрал в Боженци гимназисти от цялата страна.

Основателят на движението „Деца учат деца да правят добри дела“ запозна бъдещите бизнесмени, индустриалци и предприемачи с философията на дарителството, мисията на дарителя и високата обществена значимост на това да правиш добрини.

Александров сподели с участниците в кампа своето разбиране за това, как всеки успял бизнесмен и предприемач има дълг към обществото, заради който трябва да отдели усилия, време и средства за благотворителни инициативи, дарителство и подпомагане.

По думите му, човек трябва да се грижи за себе си и своите близки, но и да е готов да помага на тези, които имат някаква нужда.

Веднага след лекцията младежите от кампа имаха възможност на практика да приложат наученото. Сред гостите на лекцията в Боженци бе и Тодор Янев от ПР Агенция „Янев и Янев“. Той дари на движението 1500 лева, които младите предприемачи връчиха на две самотни майки с по две деца от Габрово.

Замисълът „Деца учат деца да правят добри дела“ предполага тези ученици да участват в още няколко дарителски акции, след което те ще са готови да предадат опита си на свои връстници, като по този начин движението ще се разраства и мултиплицира.

» Всички новини