EN BG

Новини

„Развитие“ заведе Георги от Кърджали на тренировка на волейнационалите

„Развитие“ заведе Георги от Кърджали на тренировка на волейнационалите

29.07.2017

Едва на 14-годишна възраст, а вече тренираш с мъжкия национален отбор. Това се случи на Георги Татаров от волейболния Арда (Кърджали), който под ръководството на Пламен Константинов проведе тренировка с волейнационалите в столичната Арена „Армеец“.

Капитанът на скаутите на Арда, който бе обявен за „най-полезен играч“ на финалите на тазгодишната скаут лига е сред „героите“ на документалния филм, продуциран от Корпорация „Развитие“ – генерален спонсор на Националната волейболна скаут лига, сезон 2016/2017.

Екипът на режисьора Антон Радославов и оператора Божидар Симеонов приключва снимките на лентата, посветена на отминалата скаут лига. Очаква се филмът да се появи в края на октомври.

А 28 юли може би завинаги ще бъде помнен от Георги, който бе посрещнат с аплодисменти от батковците си – звезди на българския и световния волейбол. Уменията край мрежата на високото 14-годишно момче обаче впечатлиха истински Константинов и компания, което означава, че след години – с много труд и пот, Татаров може да бъде истинска част от бъдещия мъжки национален отбор.

Засега му остават емоциите от тренировката и скъп подарък – топка с автографите на целия отбор, който е в разгара на подготовката си за Европейското първенство в Полша.

В началото главният мениджър на „Развитие“, Александър Александров, връчи символично на националния ни селекционер Пламен Константинов медал от Скаут лигата, който получиха преди месеци всичките 400 участници във финалните турнири на лигата.

Александров благодари на Константинов за подкрепата му за каузата скаут лига, подчертавайки, че именно треньорът на националния ни тим го е запалил за подпомагане и спонсорство на младите волейболисти.

Главният мениджър на “Развитие“ увери, че той и корпорацията ще продължат да подпомагат детските колективни спортове, най-вече чрез фондация, която се създава в момента. Александров пожела на националите ни успех и медали на предстоящото Европейско първенство, както и на Световното по волейбол, което домакинстваме догодина заедно с Италия.

» Всички новини