EN BG

Новини

Корпорация "Развитие" започва книжни дарителски кампании в страната

Корпорация "Развитие" започва книжни дарителски кампании в страната

02.08.2017

Корпорация „Развитие“ започва мащабна дарителска кампания на книги. Читалища, библиотека и училища от 36 населени места в България ще получат заглавия, издавани през годините от „Развитие“.

Верни на своя стремеж да се стимулира четенето, както и подпомагането на български автори, от корпорацията правят всичко възможно книги да достигнат и до малки населени места, като Попово, Дряново, Ихтиман, село Дебелец и други.

8 заглавия ще участват в започващата кампания, сред които и няколко знакови. Романът на Ина Вълчанова „Остров Крах“, спечелил Европейската награда за литература 2017 и 9-тия конкурс „Развитие“ за непубликуван български роман, книги от 10-тото издание на „Естествен роман“ на Георги Господинов, както и току-що излязлата от печат втора книга на изтъкнатия радиожурналист и общественик Петър Пунчев „Вие сте тук“.

Освен тях в дарителския пакет влизат последният роман на Александър Томов „Nickname тийнейджър“, който спечели номинация от 9-тото издание на конкурс „Развитие“, както и четирите книги от поредицата „Топспортисти“ – „Родени да побеждават“, посветена на волейболните ни лъвове, „Албена и Максим“ – за двукратните световни шампиони по фигурно пързаляне, автобиографията на Иван Вуцов „Истини за живота“ и книгата за Димитър Бербатов – „Война с времето и себе си“.

Корпорация „Развитие“ планира и втори етап на книжната дарителска кампания. За да се осъществи той обаче, очакваме да получим от библиотеки, читалища и училища в страната конкретни български заглавия, които желаят да притежават в колекциите си. Ако те са налични на книжния пазар, „Развитие“ ще ги закупи и изпрати до съответното място.

Изпращайте своите искания на e-mail - office@razvitie.bg

» Всички новини