EN BG

Новини

Голям успех за националите ни по плажен футбол, „Развитие“ отново помогна

Голям успех за националите ни по плажен футбол, „Развитие“ отново помогна

14.08.2017

В последно време, уви, успехите на наши спортисти, носещи националната фланелка, не са особено много, затова е редно да не се пропуска нито една спортна победа на „международната сцена“.

Един голям успех, дошъл в разгара на август, е особено важен за „Развитие“, тъй като може да се твърди, че корпорацията е в основата му.

Националният ни отбор по плажен футбол се класира за финалите на ЕВРОлигата, които ще се проведат от 14 до 17 септември в Терачина, Италия. Това стана факт след изиграване на мачовете от четвъртия предварителен кръг в Унгария, където отборът постигна две победи и една загуба, отворили му пътя към финалите.

Корпорация „Развитие“ и главният й мениджър Александр Александров поздравяват футболистите и треньора Симеон Христов, като наред с това остава удовлетворението от приноса на корпорацията за настоящия пробив и надеждата това да се окаже тласъкът към едно страхотно бъдеще за отбора в този толкова атрактивен и набиращ огромна популярност спорт.

Преди година с решителната си финансова, морална и психологическа подкрепа „Развитие“ като генерален спонсор на националния ни отбор успя да го изправи на крака, вдъхвайки кураж и мотивация на състезателите, повечето от които са аматьори и се подлагат да тежките тренировки и натоварвания единствено от любов към плажния футбол. Успехите не закъсняха още през 2016-та, като тази година добрата инерция е налице.

Освен това, в координация с Българския футболен съюз и спортното министерство, „Развитие“ участва и в обновяването на комисията към БФС, отговаряща за плажния футбол. Успехите показват, че кадровата реформа е била наложителна, а новият председател на комисията – Николай Чернев, има визията за развитие на този спорт.

» Всички новини