EN BG

Новини

Човек от БФС влиза в УС на бъдещата фондация "Играй с Развитие"

Човек от БФС влиза в УС на бъдещата фондация "Играй с Развитие"

21.08.2017

Заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Антон Попов става член на Управителния съвет на бъдещата фондация „Играй с Развитие“.

Това бе съгласувано на среща при президента на БФС Борислав Михайлов.

Главният мениджър на Корпорация „Развитие“, Александър Александров, който ще е председател на УС на фондацията и главният редактор на списание „Спринт“, Николай Кръстев – изпълнителен директор на учредяващата се в момента фондация, разказаха на Михайлов за мисията и целите, които „Играй с Развитие“ си поставя. А именно – подкрепа на детско-юношеските отбори в България от 5-те най-популярни колективни спортове – футбол, волейбол, баскетбол, хандбал и водна топка.

Борислав Михайлов застана категорично зад фондацията, изразявайки надежда за едно добро сътрудничество между нея и БФС в името на детския спорт.

Антон Попов има дългогодишен организационен опит, включително и като главен секретар на бившата Държавна агенция за младежта и спорта.

Останалите двама членове на УС са Тодор Иванов – изпълнителен директор на S Media и търговският директор на Joma България Валентин Николов.

Подробности за фондацията ще бъдат обявени от управата й през месец октомври.

На срещата при президента на БФС бе повдигната и коментирана темата за плажния футбол и футзала. Александров, който оглави комисията към БФС по футзал и минифутбол, сподели за големите амбиции и високите цели, които комисията си поставя за развитието им.

Борислав Михайлов получи и писмо – своеобразен отчет, за последните резултати на националния ни отбор по плажен футбол, който изигра няколко мното силни срещи и се класира за финалите на ЕВРОлигата през септември в Италия. Ръководството на комисията по плажен футбол наскоро също бе сменено, като настоящите резултати показват, че това е била необходима и навременна мярка.

Президентът на БФС пое ангажимент да бъде обсъден въпросът за финансирането на националите ни по плажен футбол.

» Всички новини