EN BG

Новини

Изпратени от "Развитие", 11 млади волейболисти заминаха за своя първи турнир в чужбина

Изпратени от "Развитие", 11 млади волейболисти заминаха за своя първи турнир в чужбина

22.09.2017

11 млади волейболисти, родени 2003-2004 година, заминават за своето първо състезание в чужбина.

Селектирани от волейболния специалист, работещ с деца, Добромир Лазаров, те ще премерят сили с връстниците си по време на Арктическия международен детски турнир в Новой Уренгой, Русия, който е за купата на Губернатора на Ямала.

Това е и първият проект на новоучредяващата се фондация „Играй с Развитие“, която ще поеме и доразвие дарителската дейност в областта на детския спорт на Корпорация „Развитие“ и главния й мениджър Александър Александров.

Младите волейболни дарования, избрани от няколко клубни отбора у нас и „Развитие“ са стари познайници, тъй като корпорацията бе генерален спонсор на Националната волейболна Скаут лига, събрала през 2016/2017 година безпрецедентните за България 72 отбора момчета и момичета. Сега „Играй с Развитие“ ще насочи ресурсите си за подпомагане и финансиране на детските отбори в пет колективни спорта – футбол, волейбол, баскетбол, хандбал и водна топка.

Турнирът в Новой Уренгой, за който пътуват 11-те волейболни скаути е първият проект на фондацията. Тя закупи два от самолетните билети за отбора – за Георги Татаров и Стоил Палев, осигури и екипировката, като това напълно съвпада с философията за работа на „Играй с Развитие“ – подкрепа на спортни проекти, които имат своето съфинансиране. В случая – фондацията обединява усилия с други дарители, които правят възможно това пътуване на младите ни волейболни надежди.

„Играй с Развитие“ осигури и застраховки са състезателите, различни от стандартните. Те ще покриват евентуални злополуки и контузии по време на тренировките и мачовете от състезанието. Върху това фондацията ще акцентира и занапред, заявявайки своята ангажираност не само за спортното израстване на децата, но и за тяхното здраве.

За някои от момчетата в сборния отбор, пътуващ за Новой Уренгой, това не е първият международен турнир, тъй като участваха през май месец в Международната гала в Бургас, организирана от „Развитие“, с което бе закрита Националната скаут лига.

Сега обаче с надписа „България“ на раменете си 11-те избраници на Добромир Лазаров ще трябва да защитават честта на Родината – нова, огромна крачка нагоре в тяхното възпитание и оформяне на характер и морал.

Желаем им успех и достойно представяне!

» Всички новини