EN BG

Новини

"Развитие" осигури специална застраховка на сборен отбор млади волейболисти

"Развитие" осигури специална застраховка на сборен отбор млади волейболисти

22.09.2017

Корпорация Развитие, чрез своя застрахователен брокер Вариант АБВ, предостави на състезателите от сборния скаутски отбор по волейбол - за участието им в международния турнир в Новой Уренгой, Русия, застраховка със специално покритие. Тя е валидна както за тренировъчния процес по време на пътуването, така и за мачовете от състезанието.

Застрахователният ни брокер проведе конкурс, за да избере най-добрата застраховка за децата, като бяха разгледани три оферти от водещи застрахователни дружества. След анализ бе избрана тази на ЗАД „Армеец“.

В работата ни по подпомагане на детски спорт установихме, че наложена практика е да се провеждат състезания, без младите спортисти да имат застраховки. При пътуванията в чужбина се правят само стандартните застраховки, които не покриват злополуки, настъпили по време на тренировки и състезания. А именно това са ситуациите, в които е най-логично един спортист да получи контузия.

В своята дейност учредяващата се в момента Фондация „Играй с Развитие“ (която ще поеме голяма част от дарителската дейност на Корпорация „Развитие“ в областта на детския спорт) ще обърне много сериозно внимание върху застраховането на младите спортисти.

Настоящата застраховка, която направихме за волейболния отбор на скаутите е със застрахователна сума от 10 хиляди евро за всеки състезател. Тя осигурява качествена медицинска помощ, ако възникне ситуация, застрашаваща здравето им.

Застраховката е валидна за целия свят. В случай на злополука или непредвидено остро заболяване чрез нея ще се осигури - избор или насочване към лечебно заведение, транспорт до лечебното заведение, разходи за преглед, лечение и медикаменти.

Допълнително застраховката покрива разходи за спешно зъболечение до 350 евро на човек, както и по 20 евро дневни на човек за престой в болница до 15 дена.

Нашата фондация изгражда последователна застрахователна програма спрямо младите спортисти, тъй като една от големите цели, които сме си поставили е освен подпомагане развитието на детския спорт, но и дейности по опазване и укрепване здравето на децата.

» Всички новини