EN BG

Новини

"Развитие" спонсорира първия курс по предприемачество за ученици в София

"Развитие" спонсорира първия курс по предприемачество за ученици в София

22.10.2017

Над 20 гимназисти от няколко столични училища се събраха в съботния 21 октомври за първия ден от новия курс по предприемачество - "Предприемачът като откривател".

Това е интерактивен курс по предприемаческо мислене, базиран на т.нар. „student-centered” подход, при който учениците участват активно в процеса на получаване на нови знания. Тренинг програмата, чийто домакин е 51 СОУ, се състои от 36 учебни часа, като основно използваните методи на преподаване са игри, казуси, примери, дискусии и работа в екипи.

Организатори са Институтът за свободен капитализъм "Атлас" съвместно с фондация Бауерзакс. Основен спонсор е Корпорация „Развитие”, като това е част от дарителската програма на корпорацията, свързана с обучението, възпитаването и подпомагането на деца.

Ученици от 31 СУЧЕМ, Националната търговско-банкова гимназия, 51 СОУ до края на ноември ще бъдат запознати с материал, обособен в три модула - Основни икономически „сечива”, Морал на печалбата и пазарното общество, Бизнесът като откривателско приключение. В края на курса младите предприемачи ще получат сертификат от организаторите.

Основният спонсор „Развитие” е подготвил две специални лекции, допълнение към програмата. В едната главният мениджър на корпорацията, Александър Александров, ще говори пред гимназистите за дарителството в рамките на инициативата на Развитие – „Деца помагат на други деца да вършат добри дела”.

Втората лекция е свързана с културата на застраховането, а с курсистите ще се срещне един от най-изтъкнатите наши експерти в застраховането Цветанка Крумова.

» Всички новини