EN BG

Новини

Футзал и спортът за деца основни теми на срещата между министър Кралев и Александър Александров

Футзал и спортът за деца основни теми на срещата между министър Кралев и Александър Александров

03.11.2017

Главният мениджър на корпорация „Развитие“, Александър Александров, бе приет от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

В качеството си на председател на комисията по футзал и минифутбол към БФС, Александров представи на спортния министър постигнатото до момента от новото ръководство на комисията.

Беше обсъдено разширяването на географията на футзала с нови градове у нас, в които ще се проведат местни турнири. Бяха коментира и критериите, по които отборите ще бъдат селектирани за участие в националната лига по футзал, която започва през месец февруари 2018 година. Общо мнение бе, че основният критерий трябва да е резултатите и класирането на отборите.

Александров представи пред министър Кралев и новоучредената фондация „Играй с Развитие“, която ще подпомага детско-юношеските отбори в пет колективни спорта. Министърът подчерта основния акцент в програмата на спортното ведомство, а именно – насърчаване и развитие на спорта сред подрастващите както в училищата, така и по спортните клубове.

В тази връзка Красен Кралев поздрави учредителите на фондацията за целите, които са си поставили. Двамата с Александров изразиха общото си мнение за особената важност на стимулирането на младите спортисти.

» Всички новини