EN BG

Новини

Калоян и треньорът му със сребърната значка на "Развитие"

Калоян и треньорът му със сребърната значка на "Развитие"

19.02.2018

Застрахователният брокер „Вариант“ - спонсор на младата надежда на българското плуване, 14-годишният Калоян Левтеров, продължава грижите за таланта ни.

По силата на едногодишния договор между „Вариант“, който е част от корпорация „Развитие“ и Калоян, плувецът получава елитна спортна екипировка, финансиране за участие в големи и важни за развитието му турнири и премии за добро класиране.

Много обещаващо бе участието на Левтеров в първото за него голямо международно състезание. Еuro Meet 2018 е може би най-силният зимен плувен турнир на голям басейн, на който състезателите представляват своите клубове.

В Люксембург Калоян донесе бронз на 100 метра гръб за отбора си „Славия“ и за своя спонсор, както и още две обещаващи класирания - 5 място на 200 метра и 6-то на 50-метровата дистанция.

За бронзовия медал „Вариант“ и „Развитие“ премираха плувеца с 200 евро. Калоян гостува в офиса на корпорация „Развитие“, където главният мениджър Александър Александров връчи на него и треньора му Жорж Станкович сребърните значки на „Развитие“ – жест на доверие, както и символ на екипността и взаимните отговорности, които носи всеки в един отбор.

Започва планирането и на следващото участие на Калоян, финансирано от „Вариант“ – поредния силен плувен турнир във Виена през месец май.

Клубният вестник „Славия“, който излиза без прекъсване от 2001 година, също отделя цяла страница на плувния ни талант – заслужено, но и мотивиращо.

» Всички новини