EN BG

Новини

"Развитие" с бляскава премиера на филма "Острови на нормалността"

"Развитие" с бляскава премиера на филма "Острови на нормалността"

01.03.2018

Корпорация „Развитие“ представи премиерно документалния филм „Острови на нормалността“, посветен на националната волейболна скаут лига, проведена през сезон 2016/2017 година.

С любезното съдействие на столичния Дом на киното, „Развитие“, която е продуцент на филма, показа за първи път 27-минутната лента, дело на режисьора Антон Радославов и оператора Божидар Симеонов.

Сред многобройната публика бяха отборите на ЦСКА и Левски – момчета, заедно със своите треньори, вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев, много родители, журналисти, любители на най-успешния ни колективен спорт – волейбола.

Главният мениджър на „Развитие“, Александър Александров, който бе генерален спонсор на лигата и неин съорганизатор, заедно с волейболната ни централа, благодари на всички, които са подпомогнали финансово или логистично провеждането на това грандиозно състезание, нямащо аналог у нас и в Европа. Александров отличи със златната значка на „Развитие“ КДА екипа, работил по филма, тъй като премиерата му е част от дейностите, с които корпорацията отбелязва през 2018-та 25-годишния си юбилей.

В центъра на документалния филм е, разбира се, скаут лигата, волейболната игра, спортът като цяло. Но между редовете могат да бъдат открити много други важни неща.
Например – как децата растат в по-сигурна среда, спортувайки, влизайки в една общност, контролирана от треньори, спортен режим, правила и задължения. Как децата в ранна възраст се сблъскват с понятия като отговорност, колектив, обща цел. Как спортът оставя своето незаменимо положително въздействие за здравословното развитие на детето. Важните уроци как да се радват на успеха и да умеят да приемат загубите. Всичко това е достатъчно, за да бъде изграден един защитен „остров на нормалността“.

С подобни послания филмът отива отвъд самото състезание и играта. Показва редица проблеми, но и възможностите за тяхното решаване – в името на децата и тяхното бъдеще. Тези своеобразни „острови на нормалност“, заедно със семейството и училището, биха могли да осигурят на подрастващите една среда – трамплин към по-качествен и съзидателен живот.

След премиерата  в София, създателите на филма планират да го покажат в още няколко градове в страната.

Още снимки от вечерта

» Всички новини