EN BG

Новини

Новото издание на Национална футзал лига „Развитие“ - с още по-високи цели и амбиции

Новото издание на Национална футзал лига „Развитие“ - с още по-високи цели и амбиции

05.09.2018

За втора поредна година ще има Национална футзал лига „Развитие“. Главният мениджър на корпорацията, Александър Александров, който е и шеф на комисията по Футзал към БФС, се срещна с министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Конкретният повод за разговора бе назначаването на Емил Минчев за нов старши треньор на националния отбор по футзал и сформиране на екипа му от помощници, в който влизат Велин Крачанов и Свилен Иванов.

Кралев и Александров изтъкнаха като общо мнение, че представянето на националите зависи изключително от нивото на лигата по футзал, която трябва да захрани представителния ни тим с класни футболисти. За целта се запазват всички условия, при които протече предишното издание на Националната лига по футзал, като амбицията е да се разшири географията, като се привлекат и отбори от нови градове.

Александър Александров увери спортния министър, че отново ще подпомогне финансово футзала, както и това, че заедно със сътрудниците си започва работа по бюджета на лигата и на националния отбор. Една от идеите е националите да бъдат събирани по-често за кратки лагери, както и уреждане на колкото се може повече контроли.

Главният мениджър на „Развитие“ сподели желанието си и тази година да мотивира участниците в националната лига с награден фонд за призьорите. Ще продължи и ще се разшири стриймването на мачовете от лигата на живо в интернет, като се предвижда да се увеличат платформите, които ще излъчват срещите. Сигурността отново е водеща тема, особено, след като предишното издание на футзал лигата премина без каквито и да е било инциденти, при отлично взаимодействие между комисията и органите на реда.

» Всички новини