EN BG

Новини

„Естествен роман” Първо и Десето издание Специално номерирани и подписани от Георги Господинов

„Естествен роман” Първо и Десето издание Специално номерирани и подписани от Георги Господинов

28.07.2015

През 2014 г. отбелязахме 15-та годишнина от първото издание на „Естествен роман”, осъществено от „Развитие”.

По този повод в началото на 2014 г. главният мениджър на Корпорация „Развитие” Александър Александров предложи на писателя Георги Господинов тази годишнина да се отбележи по подобаващ начин. След известно обсъждане, писателят се съгласи да се издаде десето юбилейно издание на романа. Той положи много усилия това да стане едно специално издание. Господинов написа „Няколко думи 15 години по-късно”. Това, заедно с „Естествената история на романа” и прекрасното художествено оформление на Яна Левиева, направи изданието един чудесен подарък на многобройните почитатели на Георги Господинов.

След излизането на 10-тото издание Георги Господинов посети „Развитие” и подписа 100 номерирани бройки от първото издание и 50 номерирани бройки от десетото издание. Той се съгласи тези книги да бъдат подарявани на партньори и приятели на „Развитие” и да бъдат и продавани, като парите се използват за благотворителни дейности, препоръчани от писателя. Почитатели на Господинов закупиха от двете издания на книгата на стойност 7000 лева. Писателят препоръча с тези пари да се закупят детски книги. Това беше направено и книгите се дариха на ДДЛРГ „Теофано Попова” – гр. Стара Загора, Фондация „Конкордия България”, Социален и младежки център „Св. Константин” – гр. София, ДДЛРГ „Българка” – гр. Стара Загора, Комплекс за социални услуги за деца и семейства – гр. Брацигово, ОКИ Столична библиотека – гр. София.

При разговор с Йеромонах Иван от Дома за сираци в Нови хан, той помоли вместо книги, поради тежката зима, да бъдат закупени дърва за огрев. Това бе направено, като стойността на дърветата е 2750 лева и те до голяма степен покриха нуждите на дома за този период.

Книгите, които останаха, ще се даряват на бизнес партньори и приятели на „Развитие” с интерес към модерната българска литература. Останалата малка част ще бъде продавана на ценители, които се интересуват от тези издания на „Естествен роман”.

Информация може да се получава на тел. 0893 435 935 от г-жа Хилда Хампарян.

Отделно могат да се закупят и други наградени романи от литературния конкурс „Развитие”.

» Всички новини