EN BG

Новини

Главният мениджър на „Развитие“спечели благотворителен търг в полза на децата на Локо (Сф)

Главният мениджър на „Развитие“спечели благотворителен търг в полза на децата на Локо (Сф)

09.05.2017

Успелите корпорации имат дълг към обществото и затова трябва да подпомагат благотворителни каузи и да даряват, особено, когато се отнася за деца.

Това заяви главният мениджър на Корпорация „Развитие“ Александър Александров, който спечели благотворителния търг, организиран от ФК Локомотив София 1929.

На официална церемония в София президентът на Локомотив Иван Василев връчи на Александров уникален екип на Христо Стоичков с подписи на големи футболни имена. Главният мениджър на „Развитие“ спечели търга за екипа, наддавайки до 15 хиляди лева.

С тези средства младите футболисти от набор 2005 на ДЮШ на Локо (Сф) ще могат да пътуват за участие в международния турнир за деца и юноши „Готия Къп“ в Швеция, където тази година ще се съберат 1600 отбора от 80 страни.

От 20 години подпомагам детския спорт, разказа Александров, който в момента е генерален спонсор на грандиозното издание на волейболната скаут лига.

Той изрази увереността си, че новият спортен закон на министър Красен Кралев ще допринесе за по-доброто регулиране на отношенията бизнес – спорт по отношение на дарителството. Важно е да се приеме добър закон за спорта, който трайно урежда сътрудничеството между спорта и корпорациите и големите фирми, убеден е Александров.

Главният мениджър на „Развитие“ разкри, че със свои партньори подготвят създаването на структура, който дългосрочно ще може да подпомага детските отбори на колективните спортове.

Президентът на Локомотив Иван Василев нарече Александров „големият приятел на Локомотив“, който не за първи път прави такива жестове не само към футбола, а и към спорта като цяло.

Директорът на ДЮШ Ивайло Паргов разкри, че родители му споделили как децата от отбора, заминаващ за „Готия Къп“, не могат да спят от вълнение и нетърпение да участват в турнира.

Вие направихте страхотна инвестиция в бъдещето на Локомотив София, обърна се Паргов към Александров и му благодари от името на децата и целия клуб, защото стореното е нещо уникално, по думите му.

» Всички новини