EN BG

Новини

"Развитие" се оттегля от скаут лигата, но прави Международна гала и догодина

"Развитие" се оттегля от скаут лигата, но прави Международна гала и догодина

12.05.2017

Оттеглям се като спонсор от волейболната Скаут лига, но и догодина ще организирам и подкрепя Международен гала турнир. Това обяви главният мениджър на Корпорация „Развитие” Александър Александров по време на откриването на инициираната от него Международна гала.

Първият по рода си у нас волейболен международен турнир за момичета и момчета, родени 2004/2005 година, започна в град Бургас. Медалистите ни от скаут лигата ще премерят сили с отбори от Гърция, Румъния и Турция в спор за купите на „Развитие”.

Кметът на град Бургас Димитър Николов заяви по време на откриването, че е впечатлен от ентусиазма и мащабите на спонсорираната и организирана от „Развитие” скаут лига и обеща Бургас да домакинства и догодина Международната гала.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе възпрепятстван да присъства, но изпрати поздравително писмо до „Развитие” и младите волейболисти.

„Вярвам, че отличната организация и големият интерес към турнира в Бургас ще мотивират още хора от бизнеса да подадат ръка на спорта, защото това е инвестиция в здравето на нашите деца”, написа Кралев.

Именно това подчерта и Александър Александров на специалния коктейл, даден от него за приятели и съмишленици, подкрепили и подпомогнали „Развитие” за организиране на Скаут лигата.

Всичко се прави само за децата и ние от „Развитие” сме щастливи, че не сме сами, тъй като и други мислят като нас и ни помагат, изтъкна той.

Почетните златни значки на „Развитие” получиха кметът на Бургас Димитър Николов, кметът на Малко Търново Илиян Янчев, спортният министър в последното служебно правителство проф. Даниела Дашева, изтъкнатият волейболен деятел Иван Тодоров-Сенатора, президентът на шампионския волейболен клуб „Марица” (Пловдив) Илия Динков, мениджърът на „маринчанки” Борис Халачев и Орлин Джелепов – управителна „Баутек България” ООД.

По-късно своите златни значки ще получат и възпрепятстваните да присъстват – министър Кралев, Емил Костадинов - член на Изпълкома на БФС, собствениците на Joma България Иван Василев и Валентин Николов и Димитър Гочев, собственик на „Гочев и сие” ООД.

Сред официалните гости на първия ден от Международната гала бяха още вицеконсулът на Република Турция в Бургас г-жа Айшен Йозсон и бившият външен министър, вицепремиер и евродепутат Ивайло Калфин.

» Всички новини